Salsalessen

Wij bieden verschillende cursussen aan, weet je niet welke bij je past? lees verder. Onze cursussen bestaan uit 10 weken reguliere lessen: 1 keer per week 1 uur salsadansen.

Hieronder volgt een overzicht van onze huidige cursussen. op moment dat je weet welke cursus bij je past kun je onze lesrooster bekijken voor de dagen en tijden of direct inschrijven.

 

Salsa Starters

Salsa Starters zijn de eerste lessen dat je kunt volgen als je geen ervaring hebt met salsadansen. Hier ga je de basisstappen en figuren leren gedurende 10 weken lang.

Niveau: Beginners 1

Salsa Basics

Salsa Basics is de vervolg cursus van Salsa Starters. Nu kan je al salsadansen en wilt meer leren. Heb je bij een andere dansschool leren dansen (enkel 1 cursus) dan is dit jouw instap cursus.

Niveau: Beginners 2

 

Salsa Essentials

Uniek bij Watapana Dance Company. Salsa Essentials is een cursus opgezet om de 5 Essentiële aspecten van salsadansen te leren in 10 weken. Je hebt een half jaar ervaring nodig om hier aan mee te doen, maar ook ervaren dansers doen wel eens mee om hun basis weer op te frissen.

Niveau: Improvers

 

Improvers Moves

Improvers Moves is voor dansers tussen 6 en 12 maanden danservaring. De basis footwork en figurenken je nu al. Je wilt meer leren, ook kennis maken met styling (sierlijk dansen). Dit is jouw cursus. In deze cursus kunnen de dansers die niet perse super goed willen worden (maar alleen voor de plezier) zich prima vermaken.

Niveau: Improvers

 

Intermediate On1

Na Improvers komt Intermediate. Minimaal 1 jaar ervaring met salsadansen. In de Intermediate cursus ga je wat complexere figuren en combinaties leren. Wij besteden hier al relatief veel aandacht aan techniek.

Niveau: Intermediate

 

Switch On2

Bij ons kun je behalve Salsa On1 (oftewel LA stijl) ook de Salsa On2 (NY stijl) leren dansen. De grootste verschil tussen deze twee stijlen is de telling waarop je de stappen maakt (Zie filmpje). Waarom zou je Salsa On2 willen dansen? Salsa On2 is dé standaard op hogere niveau en bekende salsa feesten/festivals. Wil je meer weten? Doe mee met een proefles en dan kunnen wij iets meer vertellen. Deze cursus is alleen geschikt voor dansers met meer dan 12 maanden danservaring.

Niveau: Intermediate

Crazy Combinations

Crazy Combinations is op dit moment dé cursus waar de gevorderde dansers uit de regio aan mee doen. De lessen zijn Salsa On2. We gaan diep in de materie door middel van ingewikkelde footwork, gevorderde combinaties en tegelijkertijd aandacht te besteden aan muzikaliteit en styling.

Niveau: Advanced

 

Salsa showteams

Wat komt na Crazy Combinations: Showdansen. We hebben op dit moment meer dan 10 mensen die met onze showteams mee dansen. Afhankelijk van de groep trainen we 1 á 2 keer in de week. Deze trainingen zijn intensief en technisch. Maar we zorgen ervoor dat het leuk blijft en de lol van salsadansen er niet vanaf gaat. 

Denk jij het niveau te hebben om hier aan mee te doen? Stuur ons direct een bericht!

Niveau: Expert