Veel gestelde vragen

Wat zijn de top 10 meest gestelde vragen onder de beginnende salsadansers?

Wat is salsadansen

Salsa is een dans afkomstig uit Cuba waar men op salsamuziek danst. Salsa wordt met z’n tweeën gedanst en bestaat uit vele snelle en sierlijke bewegingen met veel draaien. Lees op deze pagina meer hierover.
 

Wat kost een salsacursus

Je kunt hier de actuele tarieven vinden.
 

Heb ik een danspartner nodig om te beginnen met salsalessen

Nee, dat heb je niet nodig. Wij zorgen ervoor dat de verhouding in de lessen enigszins gelijk blijft en rouleren zodat iedereen kan dansen. Heb je een vaste danspartner en wil je niet rouleren, dit is geen probleem.
 

Heb ik salsa dansschoenen nodig voor de lessen

Ben je een absolute beginner, dan is het zeker nog niet nodig om salsa dansschoenen mee te nemen. Ga je mee doen met de salsalessen op wat hogere niveau? Dan raden wij sowieso de vrouwen aan om salsa dansschoenen te gebruiken. Mannen hebben in principe geen salsa dansschoenen nodig omdat ze minder draaien dan de vrouwen. Maar wij raden de gevorderde dansers wel altijd aan om salsa schoenen aan te schaffen. Als je in Arnhem schoenen wilt kopen adviseren wij bij Ready to Dance een afspraak te maken (gespecialiseerd in dansschoenen met veel ervaring).
 

Hoeveel lessen heb ik nodig

Dit is afhankelijk van wat je wilt bereiken en hoeveel tijd je in salsadansen wilt stoppen. De gemiddelde danser (1x per week lessen en 1x per week vrijdansen) kan na 20 weken al prima salsa dansen. Dan beheers je de basis figuren en kun je de muziek volgen.
 

Waarom loop ik vast

Deze vraag krijgen we vaak als mensen bij ons willen komen dansen. Er komt een punt waar veel dansers vast komen te zitten. Dit kan meerdere redenen hebben, de 2 meest voorkomende:
1. Je danst bij een dansschool die niet op een hoger niveau lessen geeft, of continu nieuwe mensen in je lessen zet die niet kunnen bijblijven
2. Je gaat niet vaak naar salsafeesten

Bij ons kun je er zeker van zijn dat er altijd een les is waarin jij uitdaging kan vinden en met mensen danst van jouw niveau. Als enige dansschool in de regio die lessen biedt vanaf absolute beginners tot en met professionele showdansers, zijn we heel trots. Daarnaast gaan wij vaak in groepjes naar salsafeesten of geven wij enkele tips voor het weekend.

Geven jullie ook Bachata of Kizomba lessen

Nee wij geven uitsluitend salsa en salsa-gerelateerde lessen, workshops en trainingen. Wij willen ons volledig focussen op salsadansen, wat op zichzelf al complex genoeg is en laten Bachata en Kizomba over aan de specialisten. Wil je Bachata leren dansen, neem contact met Brandon en Kelly voor meer informatie.

Hoe kan ik betalen

Omdat we met abonnement werken, wordt het lesgeld automatisch geïncasseerd. Voor andere mogelijkheden kun je ons het beste even aanspreken in de dansschool om te vragen naar de opties.

Kan ik met een losse les mee doen

Nee, dit is niet mogelijk. Je kunt wel meedoen met een proefles (zie rooster) om een indruk te krijgen van salsadansen en onze dansschool.

Waarom moet ik voor Watapana Dance Company kiezen

Wie in Arnhem of omgeving woont, weet dat er genoeg opties zijn om salsalessen te volgen. Waarom dan voor ons kiezen? Wij zijn de enige dansschool in de regio;
– waarbij je je tot het hoogste niveau van Nederland kunt ontwikkelen
– die showteams heeft
– die actief bezig is in de salsa-gemeenschap (zowel in Nederland als Internationaal)

– waar je ook musicality, footwork, styling en techniek lessen, workshops of bootcamps kunt volgen

Dat waren de meest gestelde vragen, heb je een vraag die niet hierboven staat? Neem direct contact met ons!

Heel belangrijk: Een ontspannen en gemoedelijke sfeer is altijd aanwezig in onze lessen. Dans je nog niet bij ons op? Maak nu een afspraak!