Salsa demonstratie op een oogstfeest

Nederlandse Wijnbouwcentrum in Groesbeek

Wij hebben op zondag 8 september 2019 een salsa demonstratie gegeven op de oogstfeest van de Nederlandse Wijnbouwcentrum in Groesbeek. Het was geweldig!

Een ongebruikelijke combinatie eigenlijk, een salsa show op een wijn oogstfeest. Hoe is dit ontstaan eigenlijk? Deze oogstfeest stond allang gepland natuurlijk aangezien dit een jaarlijks evenement is. De organisatie had ook al een latin jazzband gehuurd om een live optreden neer te zetten. Door een kennis zijn wij in contact gekomen met de organisatie. Wij vonden allebei dat dit wel mooi zou aansluiten, en gelijk hadden we: het was een leuke combinatie!

Wat hebben we laten zien?

Salsa demonstratie in Groesbeek

Wij hebben 2 show opgereden: ‘Callo’ en ‘Alegria’. Callo is de huidige show van onze studenten team. Dit is een groep van 8 dansers maar voor dit evenement hebben we met de helft van de groep gedanst. Het was alsnog superleuk en het publiek heeft ervan genoten. ‘Alegria’ is een salsa show gemaakt voor de Salsa NK 2019. Het is een koppel show van André en Julia, hier zijn ze 2e mee geworden op het NK.

Na deze twee shows hebben we nog een nummer gedanst om te laten zien wat het verschil is tussen salsashow en vrijdansen.

Dansen met ‘La Banda Caliente’

Dit was 1 van de 3 verassingen voor ons. We wisten natuurlijk dat er een live band zou zijn, maar dat het zo leuk zou zijn. La Banda Caliente heeft heerlijke nummer gespeeld en gevarieerd van Cha-Cha, Merenque tot Salsa (en Mambo!). Absoluut geslaagd!

De kraampjes

Salsa dansen langs de wijngaarde

De organisatie had verschillende krampjes buiten gezet bij de wijngaard. Met verschillende eten en ‘dingetjes’. Dit vonden wij heel leuk omdat we dat totaal niet hadden verwacht. Het is altijd leuk om op een leuke manier verrast te worden als we ergens gaan dansen. Verassing 2 van de 3 dus!

De man met de Vinyl platen

 

Tussen de krampjes stond een meneer muziek te draaien met zijn oude platen. Het zag er heel grappig uit omdat hij over een kunstezel zijn platenspelers heeft gehangen (heel uniek). We gingen dus kijken en had hij een krat vol platen. Daar zagen wij ineens een plaat van Sonora Matancera (een oude band uit Cuba).

We hebben gelijk aan hem gevraagd of hij die plaat voor ons wou draaien. Dat deed hij met heel veel plezier. Daar stonden wij te dansen, naast een kunst ezel met 2 platenspelers naast de Wijngaard! Iets om nooit te vergeten. Heel erg bedankt Nederlandse Wijnbouwcentrum in Groesbeek.

Dat was in het kort hoe onze zondag 8 september 2019 eruit zag. Hopelijk heb je genoten van onze verhalen. Heb jij een evenement en wil je ook een salsa demonstratie hebben, neem direct contact met ons!

Watapana Dance Company

Vind je dit leuk?

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on twitter
Delen op Twitter
Share on linkedin
Delen op Linkdin
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Plaats een opmerking