3 manieren om je salsa-dansvaardigheden te verbeteren

Wil jij graag beter salsa dansen maar je weet niet wat je moet doen? Of gaat het niet snel genoeg? In dit blog-post geven wij 3 simpele en efficiënte manieren om vandaag al beter te gaan salsa dansen.

1. Salsamuziek analyseren

Een goede manier om je dansniveau te verbeteren is door even niet te dansen maar:
Kies een willekeurig salsa nummer, zet het volume hardop en het herhaalknopje aan! (Arme buren)

Op gegeven moment ken je de nummer goed en als je Spaans kan zul je ongetwijfeld ook mee kunnen zingen (nu heb je ook ruzie met je partner). Nog belangrijker, je zult bepaalde patronen beginnen te herkennen. Je gaat beter anticiperen op de breaks, etc. Door dit vaak te doen ga je het muziek beter voelen en hoef je minder na te denken als je aan het dansen bent. Nu ben je bekend met het meest belangrijke aspect van dansen: Musicality!! Bravo

2. Dans met een vreemde

We vinden het meestal het prettig om met een bekende te dansen, zeker iemand die in dezelfde les zit als wij. Dit heeft te maken met gemakkelijker voelen maar ook omdat de combinaties die we net in de les geleerd hebben ook echt lukt.

Voor de mannen:
Heb je wel eens een combinatie geleerd en dan probeer je die op een feest te doen met iemand anders en het gaat voor geen meter? Je bent niet de enige. Het kan met haar dansniveau te maken (probeer nog niet een beginner danser 3 keer te draaien) maar meestal ligt het aan onze lead. Door met een vreemde te dansen worden we gedwongen om beter en duidelijker te gaan leiden. Als je alleen met mensen van jouw dansschool danst, zal je niet optimaal gaan ontwikkelen.

Voor de vrouwen:
Mannen doen vaak dezelfde combinaties die ze kennen en dat is enigszins logisch. Opgegeven moment ga jij aan zijn combinaties wennen en kan je de voortgang van de dans bijna dromen. Door met een vreemde te dansen word je uitgedaagd met nieuwe figuren en patronen. Elke danser heeft een uniek stijl van salsa dansen en het is voor een vrouw beter om met verschillende type salsa dansers te dansen. Hiermee kan je beter volgen (zeker als jouw danspartner een hoger niveau heeft dan jij). Zowel voor de man als de vrouw is het goed om vaker met een vreemde te dansen dan met een bekende. Hiermee ga je je dansniveau sterk verbeteren. Dus eerste beste feest vanavond, zeg nee tegen alle bekende en ja tegen alle strangers.

3. Footwork

Veel mensen denken dat footwork (voetenwerk) alleen maar relevant is voor die solo-momenten. Maar dat is ver van de waarheid. Footwork is essentieel voor jouw dansniveau en het goed nieuws is: je hebt niemand nodig om dit te oefenen. Waarom is footwork nou zo belangrijk. Wat is het eerste wat je geleerd hebt toen je begonnen was met salsa dansen? Precies. Deze stappen zijn dé basis voor dansers van elk niveau. Hoe beter je die kan beheersen, hoe beter je gaat dansen. Salsa footwork helpt jou om je stappen beter te beheersen. Tijdens het dansen zul je je gewicht constant van de ene voet naar de andere voet moeten verplaatsen en alle top dansers weten hoe ze dit zo efficiënt mogelijk kunnen doen: Zonder erover moeten nadenken. Als je continu moet nadenken hoe je je stappen moet zetten, heb je geen tijd om alle andere dingen te doen. De beste manier om deze skill te verbeteren is door veel footwork te doen.

Dat waren de 3 manieren om vandaag al je salsa niveau flink te verbeteren!
Dus, tijd voor een stappenplan:

Stappenplan

Stap 1: Kies een willekeurig salsa nummer, eentje die je niet kent!

Stap 2: Luister een kwartier lang herhaaldelijk naar deze nummer, stop al je andere activiteiten. Probeer de wisselingen en breaks in het nummer te voorspellen. Na 3 of 4 keer zal dit al makkelijker gaan.

Stap 3 voor de beginnende dansers: Doe alleen maar de basis footwork die je kent. Suzy-Q, Pasitos en dat soort stapjes.
Stap 3 Voor de ervaren dansers: Heb je in de wekelijkse salsa lessen een leuke footwork geleerd, of heb je nog een opname van je laatste festival? Ook niet? Zoek dan op youtube naar footwork (eigen niveau). Probeer jezelf deze rustig aan te leren. Begin vooraal niet met een superlang footwork (3 á 4 maten is voldoende in het begin)

Stap 4: Eenmaal je de stappen kan onthouden, doe dit herhaaldelijk zodat je jezelf kan trainen.

Stap 5: Trek je leukste kleding aan vanavond en vraag een complete vreemde om met je te dansen.

Wij hebben lessen die uitsluitend gefocust zijn op footwork, bekijk onze lesrooster voor de Men Styling, Lady Styling of Footwork Madness lessen.

Zó, in die 5 stappen kan jij je salsa dansniveau verbeteren! Geniet ervan! Meer tips nodig? Neem contact op met ons via [email protected] we helpen je graag!

 

Vind je dit leuk?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkdin
Delen op Pinterest

Plaats een opmerking