Hoe begin ik met Salsa dansen?

Voor de meeste mensen is de eerste stap toch het moeilijkste; veel mensen denken dat ze niet kunnen dansen of nooit mooi zullen dansen. Andere mensen durven niet uit hun comfortzone te gaan en een partner vinden is vaak ook een obstakel. Dus hoe begin ik met Salsa dansen?

Vraag jezelf af: waarom wil je leren dansen?

De meest belangrijke vraag is; waarom wil je eigenlijk leren Salsa dansen. “Ik wilde beginnen zodat ik nieuwe mensen kon ontmoeten en ben iemand die graag op de muziek beweegt, vooral Salsa want het muziek is zo intens, energiek en vrolijk” – André Arends.

Weet waarom je wilt leren Salsa dansen en focus je vooral daarop. Er zijn tientallen redenen om dit niet te doen: Op de bank blijven zitten lijk toch wel fijner, kost geld, kost tijd, noem maar op. Maar als je focus op de waarom, komt het vanzelf want je gaat het dan meer prioriteit geven!

Zie je nog obstakels voor je?

Dit is heel natuurlijk: Hoe ga je hiermee om?

Heb je geen danspartner en wil je niet alleen gaan? Vraag een vriend/vriendin, kennis of collega om (eenmalig) mee te gaan naar de proefles. Veel mensen komen met iemand mee zodat ze in ieder geval bij de eerste les niet alleen zijn. Eenmaal in de dansschool, is de omgeving niet meer onbekend en durven ze daarna alleen te komen.

Geen tijd? Maak tijd! 1 keer per week lessen kost je niet meer dan anderhalf uur in de week met reistijd.

Iet anders? Neem contact met ons en we denken graag met je mee!

Kom langs tijdens de open dagen

Het beste moment om te beginnen met dansen is tijdens de open dagen. Dan komen er ook andere mensen die geen ervaring hebben en misschien ook geen partner. Dus iedereen is gelijk en zo kun je je beter op je gemak voelen. Is Salsa dansen niks voor jou? dan heb je in ieder geval geprobeerd. Daar kun je dan trots op zijn.

Salsa lessen

Wij denken graag mee

Wij zien regelmatig nieuwe gezichten die beginnen met dansen. Neem contact met ons en we helpen je verder zodat jij je eerste dansstappen kun zetten.

Voorbereiding zodat jij je beter op je gemak voelt

Een goed idee zodat jij je alvast kunt voorbereiden is door video op internet te zien hoe de basis stappen zijn: Hiermee zul je je voorbereid voelen en dus meer op je gemak.

Hopelijk vind je onze video waardevol en zien we jou op de dansvloer. Daarnaast hopen wij dat het nu duidelijk is: Hoe begin ik met Salsa dansen? Volg de stappen genoemd hierboven! 🙂 Team Watapana Dance Company.

Vind hier ook onze muziek afspeellijst op spotify

Vind je dit leuk?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkdin
Delen op Pinterest

Plaats een opmerking