Ik wil leren salsa dansen

Ik wil leren salsa dansen: Waarom beginnen de meeste mensen met salsa dansen en wat is de ervaring eenmaal begonnen. Dat gaan we in dit artikel vertellen.

Salsa dansen bij Hennes latin stage

De top 3 redenen om te beginnen met salsadansen

De gemeenschap van salsa dansers is in Nederland relatief groot, als je het bijvoorbeeld vergelijk met onze buurlanden Duitsland en België. Maar waarom beginnen mensen eigenlijk met salsa dansen. Wat is de aanleiding? Om hierop een antwoord te kunnen geven moet je 1 van deze 2 dingen doen: een enquête starten of veel salsadansers kennen en de vraag persoonlijk stellen. De tweede is de manier waarop wij antwoord op deze vraag gaan geven.

  1. Het zier er leuk uit, ik wil het ook kunnen
  2. Met een vriendin/vriend mee doen
  3. Ik wil uitgaan en iemand ontmoeten

1. Het ziet er leuk uit

Heel veel mensen die beginnen met salsadansen hebben het ergens live gezien en kregen gelijk interesse omdat het mooi en leuk eruit ziet. Je hoort vaak “Het zag er zo leuk en mooi uit, hoe de dames bewegen. Ik wil het ook kunnen”. Niet iedereen houdt van dansen maar de meeste mensen kunnen het wel waarderen om een andere dit te zien doen. Zeker als het mooi en sierlijk eruit ziet. Dat is vaak de aanleiding voor mensen om zelf te beginnen.

2. Met een vriendin/vriend mee doen

“Ik wil salsa leren dansen, maar durf niet alleen te gaan”. Het gevolg hiervan is dat een vriendin/vriend mee moet gaan, gewoon om niet alleen te gaan. Dit hoor je ook vaak. Als gevolg degene die mee gaat salsadansen ook leuk en blijft hangen. Het is tevens altijd leuker om met iemand mee te gaan en niet alleen. Dit zie je ook vaak onder jongere koppels. De vrouw wilt beginnen maar de man niet, maar gaat toch mee om samen een uitje te hebben.

3. Ik wil uitgaan en iemand ontmoeten

Niet iedereen ontmoet hun partner of beste vriendin/maat via kennissen, op werk of in de vriendenkring. Sommige mensen willen beginnen met salsadansen in de hoop een leuk iemand tegen te komen. Salsadansen is ten slotte een sociale dans en uitstekende manier om nieuwe mensen te leren kennen. Onder de vrouwen is vaak de reden dat ze stappen niet zo leuk/elegant vinden, dus is salsa wel een goede alternatief om alsnog uit te gaan en iemand te ontmoeten. Onder de mannen zie je vaak software programmeurs die beginnen met salsa dansen, omdat ze stappen ook niet zo leuk vinden.

Dat waren de 3 meest voorkomende redenen om salsa te leren dansen. Natuurlijk zijn er nog veel andere redenen, maar meestal kun vallen ze toch in 1 van de 3 bovengenoemde categorieën.

Hoe is het eigenlijk om te beginnen met salsadansen

Ook hier gaan we 3 verschillende punten opnoemen. Hoe gaat het verder eigenlijk na je eerste les?

  1. Na 1 cursus gestopt
  2. Dit vind ik een leuke manier om 1 keer in de week bezig te zijn
  3. Ik wil ook zo goed worden

Na 1 cursus gestopt

Niet iedereen vindt salsadansen leuk. Voor ons (Salsadansers) lijkt het onmogelijk om salsadansen niet leuk te vinden (we hebben tevens 7 redenen genoemd waarom je gelijk moet beginnen met salsadansen). Het meest voorkomende reden om na 1 cursus al te stoppen: het is toch niet zo leuk als dat het leek. Twee andere redenen zijn tijd en niet op je gemak voelen. Sommige mensen vinden dat ze nooit mooi zullen dansen.

1 keer in de week bezig zijn met salsadansen

Dit zie je ook vaak voornamelijk onder jonge gezinnen. Moeders vinden het belangrijk om 1 keer in de week bezig te zijn met beweging (salsadansen). De meeste vrouwen hebben bijvoorbeeld in het verleden wel eens dansles gehad (ballet, jazz, hip-hop) en willen dansen nu weer oppakken. Anderen vinden het belangrijk om niet elke dag thuis op de bank te ploffen, maar om even bezig te zijn. Deze groep mensen ervaren salsadansen tevens als een leuk uitje om met hun salsavrienden weer bij te kletsen.

Ik wil ook zo goed worden

Voor sommigen is 1 keer in de week niet genoeg, ze willen juist heel goed kunnen dansen en hebben er ook de tijd voor. Deze groep mensen gaan meestal vaak lessen en proberen elk weekend een feestje te pakken. Sommige die gaan ook naar Salsafestivals en beginnen opgegeven moment hun vakanties te koppelen aan salsa. Het is maar een klein groep die dit doet, maar dat zijn echt de die-hards. (bekijk dit filmpje om een top salsa danser in actie te zien)

1 ding is zeker, salsadansen is ontzettend leuk eenmaal je het kan. Het is een leuke manier om uit te gaan en jezelf bezig te houden. Veel mensen vinden ook een partner met salsadansen, het is tenslotte leuk als jullie allebei dezelfde interesse hebben en wat is leuker dan op je bruiloft een mooie salsa nummer met z’n tweeën te kunnen dansen.

Salsa dansen voor ons

Ik wil leren salsa dansen: Zo zijn wij ook ooit begonnen. En jaren later zijn we hier.

Salsa show

Wij dansen bijna elke dag salsa! Onder andere door onze salsalessen, maar daarnaast trainen we zelf om salsaoptredens te geven. Ook verzorgen wij workshops, bootcamps en nog andere vormen van salsalessen. We reizen de wereld rond om salsa te dansen. Wil je onze verhalen horen? Kan jij nog niet salsadansen en ben je nu nieuwsgierig? Stuur ons een bericht en kom mee doen met een proefles. We vertellen je graag meer!

Watapana Dance Company

Vind je dit leuk?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkdin
Delen op Pinterest

Plaats een opmerking