7 redenen om salsa te leren dansen

Op zoek naar een nieuwe hobby? Je hebt al iets van Salsa gehoord maar wilt weten of het iets voor jou is? Of kan al Salsa dansen maar besef nog niet wat voor positief effect dit heeft op je leven? Dan is deze blog-post relevant voor jouw. Wat zijn de 7 redenen om salsa te leren dansen.

Salsa voor sociaal leven

1. Sociaal leven

Salsa is een van de beste manieren om nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe vrienden te maken en je sociaal leven te verbeteren. In de wekelijkse danslessen heb je contact met iedereen, omdat je frequent van partner wisselt tijdens de lessen. Hierdoor leer je de mensen snel kennen en kun je nieuwe vrienden ontmoeten die dezelfde interesse hebben als jij hebt; Salsa dansen!

Gezond in beweging blijven

2. Gezond in beweging blijven

Vind jij het saai om naar de sportschool te gaan, of vind je het niet zo leuk om te gaan hardlopen? Salsa dansen is een leuke manier om in beweging te blijven. In een les van 60 minuten kun je al snel 400 calorieën verbranden (en dit op een plezierige manier). Dat is gelijk aan ongeveer 45 minuten hardlopen op een snelheid van 10 kilometer per uur! Daarnaast stimuleert dansen jouw coördinatie, postuur en balans. Wat je vaak hoort is: “ik kan niet dansen, ik ben zo stijf”, “Mijn spieren zijn niet zo soepel”, “Ik ben geboren met twee linkerhanden”. Toch zie je die mensen 10 weken later met veel plezier en vertrouwen op de dansvloer staan. Met Salsa dansen gebruik je je hele lichaam. De dans is heel sierlijk, energiek en bewegelijk. Dit zorgt ervoor dat je soepeler gaat bewegen, je lichaam beter kan beheersen en conditie opbouwt.

Salsa dansen voor zelfvertrouwen

3. Zelfvertrouwen

Naarmate je bezig bent met nieuwe dansfiguren leren en je bewegingen beter te beheersen, zal je ook meer zelfvertrouwen krijgen. Dit komt doordat je het gevoel krijg dat je iets aan het bereiken bent (dat je waarschijnlijk dacht niet te kunnen). Maar ook omdat Salsa dansen sierlijk en sensueel is. Je kunt de vrouwelijke/mannelijke kant van jezelf uiten zonder dat je het gevoel krijg dat je te ver gaat of iemand jou beoordeelt. Hierdoor ga je je ook aantrekkelijk voelen.

Iedereen is gelijk aan elkaar

4. Je bent gelijk aan iedereen

Of je nou arts, advocaat of timmerman bent, Nederlander, Latino of Chinees, het maakt allemaal niet uit. In de Salsa omgeving is iedereen gelijk en dat merk je vanaf dag 1 dat je begint met lessen/dansen. Je ontmoet verschillende soorten mensen met verschillende achtergronden. Je hoeft je niet apart of raar te voelen. Het zit in de cultuur van Salsa dansen, dat mensen open-minded zijn en graag andere mensen leert kennen.  We zijn halverwege de 7 redenen om salsa te leren dansen. De laatste 3 kunnen de meeste mensen niet raden!

Salsa dansen maakt gelukkig

5. Salsa dansen maakt je gelukkig

Wat elke dansschool, salsa feest of salsa club in gemeen hebben: Je ziet allemaal vrolijke mensen staan dansen (of kletsen). Het is werkelijk onmogelijk om boos te dansen. Vrijwel iedereen is happy en vrolijk. Sterker nog, mensen met een depressie of stress worden (regelmatig) vanuit hun therapeut gestimuleerd om te gaan (salsa)dansen.

Salsa feest

6. Op een leuke manier uitgaan

Wil je vanavond niet (weer) op de bank zitten en televisie kijken. Maar heb je ook geen zin om naar de kroeg te gaan? Dan is Salsa dansen zeker de moeite waard om te proberen. In Nederland kan je elk weekend (en ook door de week) naar een salsa feest of vrijdans-avond gaan. Zeker als je al een beetje kan dansen is het een leuke manier om uit te gaan en wellicht je volgende date te vinden. Je kunt gemakkelijk een gesprek starten met je danspartner zonder dat je iets moet bewijzen of bereiken. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je iemand tegenkomt die helemaal dronken is: die zijn er niet. De meeste Salseros en Salseras drinken water of non-alcoholisch drankjes. Alcohol is namelijk niet goed voor het dansen en wordt ook niet gestimuleerd door het sfeertje.

Salsa is internationaal

7. Salsa is wereldwijd

Salsa dansen wordt wereldwijd gedaan. Ben je op zakenreis in Japan; dan kan je vast ergens een salsa club in de buurt vinden. Wil je deze zomer naar de zon toe en ook een beetje dansen; er is genoeg keuze. Salsa dansen kun je zien als een taal waar je overal mee terecht kan, en mensen zullen je altijd met een glimlach verwelkomen.  Hopelijk heeft deze blog-post jou nuttig informatie gegeven en dat jij morgen al wilt beginnen met salsadansen!  De 7 redenen om salsa te leren dansen: Sociaal leven verbeteren, In beweging blijven, Zelfvertrouwen opbouwen, Je bent gelijk aan de rest, Salsa dansen maak je gelukkig, Je kunt op een leuke manier uitgaan en Salsa dansen is wereldwijd. Andere punten die de moeite waard zijn om op te noemen: – Salsa is géén dure hobby (dit is natuurlijk relatief), je hebt in principe alleen maar lessen nodig en dansschoenen. Het gemiddelde salsafeest kost €15,- entree en aan drank geven de meesten weinig uit. – Salsa muziek is super leuk om naar te luisteren en het helpt jou een beetje alvast Spaans te leren (wil je bijvoorbeeld een reis maken naar Cuba) – Wat is leuker dan op je bruiloft een salsa demonstratie geven aan je gasten   De cijfers die opgenoemd zijn in deze blog-post zijn indicatief en gebaseerd op andere websites (zoals www.calorieenverbranden.nl).

Vind je dit leuk?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkdin
Delen op Pinterest

Plaats een opmerking