Wanneer moet ik beginnen met vrijdansen?

Een van de meeste gestelde vragen: Wanneer moet ik beginnen met vrijdansen. Beginnende dansers zijn vaak onzeker omdat ze nog niet veel weten over salsa dansen. Vandaar dat deze vraag vaak wordt gesteld. Onze antwoord? Lees verder

Wat is vrijdansen eigenlijk?

dansavond

Een van de eigenschappen van salsa dansen is dat het puur om vrijdansen gaat. Dat betekent dat je niet alleen maar met je danspartner danst maar ook met andere mensen. Wij organiseren elke dinsdag een dansavond waarbij vele cursisten komen dansen met elkaar.

Waarom is vrijdansen belangrijk

Op een dansavond is het ideaal om je nieuwe figuren en danspasjes te oefenen. Je kunt met je mede-cursisten nieuwe combinaties en pasjes oefenen. De sfeer is op een dansavond tevens ontspannen (vergeleken met een salsa feest) waardoor je meer op je gemak voelt en de drempel lager is om nieuwe dingen te proberen.

Begin zo snel mogelijk

Het antwoord op de vraag “Wanneer moet ik beginnen met vrijdansen” is: Zo snel mogelijk. Zodra je je eerste salsa les heb gehad, adviseren wij om te beginnen met vrijdansen. Hoe meer je oefent hoe beter. Het is belangrijk om de basis veel te oefenen zodat het automatisme wordt. Net zoals fietsen en lopen, hoef je niet meer over na te denken.

Wat houdt de meeste mensen vaak tegen

Beginnende dansers zeggen vaak “Ik kan nog niet zo goed dansen” maar ook ervaren dansers hoor je vaak zeggen “ik heb niet zoveel combinaties”. Het eerste wat je moet doen is niet denken wat anderen van je zullen denken. Jij danst omdat je het leuk vind, en niet om indruk te maken op een ander persoon.

Dus ook al ben je een beginner, ga zo veel mogelijk vrijdansen.

Vind je dit leuk?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkdin
Delen op Pinterest

Plaats een opmerking