Waarom dansen wij Salsa?

Waarom dansen wij Salsa? Elke keer als een cursist ons deze vraag stelt, worden we blij. Omdat wij graag hierover praten en met anderen onze verhalen en ervaring delen!

Er zijn meerdere redenen waarom wij Salsa dansen (zie ook de top 7 redenen om salsa te dansen). In deze blog willen wij meer hierover praten vanuit een persoonlijk perspectief en ervaring. We gaan het antwoord delen in 3 delen, maar het blijf 1 antwoord.

Wat betekent dansen voor ons

Los van Salsa, dansen is onze leefstijl. Je kunt op internet vast heel veel mooie quotes vinden over dansen. Wij kunnen ons het beste op het volgende manier uiten: Door middel van dansen kunnen we ons te uiten, vrij te voelen en te genieten van leven. Dansen zien wij ook als een viering. Hoeveel mensen hebben nog nooit een bijzonder moment gevierd met een dansje? Een van onze favoriete quotes komt van Martha Graham: “Dance is the hidden language of the soul”.

Waarom Salsa

Waarom Salsa en niet Tango of Bachata of Ballet. Nu dat je weet wat dansen voor ons betekent, gaan we vertellen wat Salsa voor ons betekent. Je kunt op deze pagina meer lezen over de geschiedenis van Salsa. Wat is Salsa eigenlijk, een muziek stijl, een verzamelnaam? Het beste definitie wat wij ooit hebben gehoord en ook in geloven is: “Salsa is de naam van een bepaald periode waarbij (een community) latino’s in New York een platform hebben gecreëerd om zichzelf te identificeren met behulp van Afro-Cuban en Latin Jazz muziek stijlen”.

De salsa scene

Tegenwoordig praten we over de Salsa scene. Dezelfde principes gelden, mensen worden bij elkaar gebracht door muziek! Salsa kent geen grenzen, kent geen nationaliteiten, tweede en derde wereld rangen. Daarentegen, wij krijgen het gevoel dat Salsa ons verbind met mensen uit verschillende culturen, nationaliteiten, geloven en achtergronden.

De muziek

Los van dat Salsa voor 95% uit Spaanstalig tekst bestaat, is de tekst meestal waardig en respectvol. Men zingt vaak over liefde op een mooie manier, dit inspireert ons om het wereld te zien als wat moois. Daarnaast is elk standaard Salsa nummer zo muzikaal, in de zin dat er zoveel instrumenten en geheel maken.

Salsa muziek

Het historie van Salsa gaat heel ver terug en is gebouwd op vele tradities, cultuur en geloven. En dat kun je merken in de Salsa muziek. Wij hebben on verdiept (en doen we nog steeds) in de geschiedenis van Salsa en dit versterkt ons passie en liefde alleen maar meer voor dit geweldig muziek, als we het zo kunnen noemen.

De beweging

Steeds meer merk je dat mensen bewuster willen gaan leven. Meer bewegen, meer sporten, beter eten, verantwoord eten, noem maar op. Maar vaak merk je dat men hier moeite meer heeft. Niet iedereen vind het leuk om naar de sportschool te gaan. Wij eerlijk gezegd ook niet veel. Maar we vinden het wel belangrijk om gezond te zijn. Alsof de sportschool het enige plek is waar dit kan? Salsa dansen, vult heeft meer dan genoeg voldoening dat wij gezond in beweging zijn. Wij dansen bijna elke dag kun je zeggen, klinkt veel en klinkt zwaar maar, hoeveel mensen kijken televisie elke dag? dat klinkt niet raar in de oren. Waarom dansen wel?

Beweging blijven

Er zijn meerdere studies gemaakt waarbij er bewezen is dat dansen als sport gezien kan worden en voldoende beweging geeft voor de normale behoefte.

De conclusie

Kortom gezegd is dansen ons leefstijl, zijn ge erg gepassioneerd over salsa muziek en houden we van in beweging blijven, om gezond te leven. Dan kunnen we ons antwoord op het volgende manier geven

Waarom dansen wij Salsa?

Salsa dansen is onze passie en levensstijl en het heeft een zeer positieve effect op onze gezondheid en sociale aspecten van het leven en identiteit. Er gaat geen dans voorbij waarop wij niet hebben genoten. Wij dansen teven omdat we onze passie en liefde met andere willen delen en zodat hun ook voor wat voor reden dan ook: Salsa dansen

Vind je dit leuk?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkdin
Delen op Pinterest

Plaats een opmerking